CoÅ› o mnie :
wiek 18lat,waga 64kg,wzrost 185cm
Ćwiczę od kilku lat z przerwami Ostatnio zrezygnowałem z powodu braku efektów przyrostu masy a na tym najbardziej mi zależy.Ostatnio natchnąłem się na takie coś jak gainer i to mnie zainteresowało myślę że z gainerem ,białkiem i węglowodanami będę mógł spodziewać się jakichś efektów %).Diete i trening na mase znalazłem na tej stronce, poza tym wiele interesujących artykułów.Teraz pozostało tylko wybrać zestaw :Gainer jakieś białko i jeśli są potrzebne do tego zestawu węglowodany, nigdy nie kupowałem odżywek i nie wiem co i jak ,mam nadzieje że pomożecie wybrać coś odpowiedniego dla takiego osobnika jak ja.Jeśli chodzi o środki jakimi dysponuje to tak do 400zł.A i jeszcze prosiłbym o konkretne propozycje produktów jakie polecacie.
Koledzy doradzili mi taki zestaw
Mutant Mass 6,8kg ok. 200zł
Dawkowanie: Pomiędzy posiłkami porcja (2 miarki)
-Kreatyna z universala 500g ok. 60-70zł
Dawkowanie: łyzeczka (5g) przed trenigniem i łyzeczka 5g po trningu
-Carbo BX-a albo olimp 2kg - 40zł
Dawkowanie: 30-40g przed treningiem i 60g potreningu
-Syntha 6 1,3kg ok. 100zł
Dawkowanie: też jako zastepowanie źródła białka w posiłkach oraz 20min po przyjęciu shejka potreningowego
Mam pytanie czy ten zestaw będzie dobry a jeśli tak to jakie dawki w jakich porach szczególnie chodzi o Carbo i kreatynę chce to brać razem przed i po treningu czy tak można.